Uncategorized

Hvad sker der egentlig i øjeblikket?

Det er efterhånden længe siden, at jeg har givet en status på Mayas Verden. Og i forbindelse med min spørgsmål på Facebook om, hvad der sker med en trilogi, når den får en kogevask, var der flere, der håbede, at det betød, den var færdig.

Mayas Verden 1 (MV1)

Beslutningen om at Mayas Verden bliver i to bind, og ikke tre som oprindeligt, påvirket bind et en lille smule. Slutningen bliver en anelse anderledes, så bind to starter mere lige på og hårdt.

Redigeringen er godt i gang. Datiden er rettet til nutid i hele bogen. Der er nogle sidste gode ideer, der bliver tilføjet. Nogle steder bliver der skruet lidt mere op for dramatikken, andre steder kommer der lidt mere følelser ind. Men alt i alt ser det efterhånden ganske fornuftigt ud. 

Mayas Verden 2 (MV2)

Samtidig med at jeg redigerer MV1 færdig, er jeg gået i gang med at skrive MV2. Og det er jeg rigtig glad for. Når det skal være to sammenhængende bøger, er der pludselig mange detaljer, der skal passe sammen. Og i kraft af at MV1 ikke er sendt i trykken endnu, har jeg mulighed for at lave mindre justeringer, så MV1 og MV2 bliver mere spændende og uforudsigelig – end hvis alt for mange deltaljer bliver røbet i MV1. 

Skriveriet af MV2 går sin stille og rolige gang. Og det skal nok blive en spændende slutning på Maya, når de sidste kapitler nærmer sig. Det tegner godt indtil videre.

Caroline

Caroline er Mayas veninde, som sætter kulør og kant på Mayas tilværelse på godt og ondt. Hun er absolut Mayas modsætning på næsten alle områder, men på trods af deres skævheder overfor hinanden, har de holdt ved venskabet tilbage fra folkeskolen.

Hendes tilværelse indeholder mange andre aspekter, end Maya oplever i hendes verden. Også meget mere end øjet lige umiddelbart fanger. Derfor fortjener Caroline sin helt egen historie. Det liv, hun lever, vil mange ikke overleve i. De ville knække nakken undervejs, men Caroline er en sej kvinde, der finder en måde at overleve på.

Caroline fascinerer mig på mange måder, og hun ender ofte med at stjæle mine tanker. I den forgangne tid faktisk så meget, at jeg har haft lyst til at starte på hendes historie – bare for at få den ud af hovedet, så jeg igen kunne koncentrere mig om Maya. 

Blog poster

Der er allerede skrevet de kommende blog poster, og de kommer vidt omkring. Alt fra hvordan jeg arbejder og hvornår, præsentation af en af karaktererne i Mayas Verden, bog anbefaling og følger spørgsmål.

Sidder du og brænder inde med et spørgsmål, som du har lyst til at stille mig, så stil det endelig. Der vil løbende komme blog poster, hvor følger spørgsmål besvares. Så tøv ikke, kom med spørgsmålet – og jeg leverer svaret.

Facebook opslag

Kig endelig forbi min Facebook forfatter side:  https://www.facebook.com/ForfatterPiaGronlund/ 
Her kommer der bl.a. hver måned en lille afsløring fra Mayas Verden, så du langsomt lærer Maya at kende og forhåbentlig får lyst til at læse bogen, når den kommer fra trykken.

Tak fordi du følger mig, der betyder mere, end du aner…

Skriv et svar

Discover more from Forfatter Pia Grønlund

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading